tiistai 5. elokuuta 2014

Nenä rutussa ja muutenkin vauhdikasta

Tulimme Helmi-Orvokin kanssa mökille viettämään maten viimeisen lomaviikon ajaksi kahdenkeskistä laatuaikaa :) Viikon tarkoituksena on vahvistaa maten ja Helmin välistä suhdetta ja erottaa Helmi hetkeksi muusta laumasta. Matella on muita koiria kova ikävä, mutta kun tällainen mahdollisuus tässä pentuvaiheessa on, niin toki se on hyödynnettävä.

Maten on viikon aikana urakoitava polttopuita ulkoa puuhuoneeseen. Helmi on koko ajan ollut mukana hommissa. Enimmäkseen ollaan olltu yksimielisiä siitä, että miten puut jaetaan. Helmi on saanut risut ja matte ne vähän isommat klapit.
Maanantaina saatiin iltasella kovin mieluisia vieraita, kun maten ystävä Päivi saapui kylään Demi-koiransa kanssa. Demi tykkäsi uida ja Helmi katseli ihailevasti. Kyllä siinä lopulta Helmikin kastui leikin tiimellyksessä...
 Demi leikitti mielellään pientä.

 Helmi haluaa isona Demiksi: noin suuri, isompi kuin äiti <3

 Vieraan kannattaa olla tarkka kengistään...
 ...sillä niitä väijyy ilkikurinen kenkärosvo!
 Helmi sai lahjaksi uuden vinkupossun. Se olikin sitten niin merkillisen ihana, että sitä piti vinguttaa myös viime yönä... Klo oli silloin 03.28. Onneksi muutama vingutus riitti, piti ilmeisesti vaan tarkastaa, että possu on tallella.
Tuo kuvan matto on tuottanut Helmille paljon iloa ja matelle ehkä muutaman harmaan hiuksen. Helmi-Orvokin mielestä on aivan suurenmoista repiä siitä kuvassakin näkyviä kuteenpäitä. Helmi repii ja matte kieltää. Siitä on nyt jatkunut 48 tuntia. Homma on saanut koko ajan ovelampia piirteitä. Helmi mm. osaa nakertaa mattoa renkaan mallisen purulelun sisältä, eli kuono on työnnetty purulelun läpi, mutta hampaat jauhavatkin purulelun asemasta mattoa. Matolla ei ole niin väliä ja voisihan sen ottaa lattialta poiskin, mutta tässä on nyt kyse periaatteesta :D Helmi johtaa periaatetaistelussa, koska päikkärien aikana pieni musta olikin ovelasti herännyt maten havahtumatta. Maten herätessä oli pieni musta jälleen unten mailla, mutta maten viereen lattialle oli ilmestynyt parin sentin mittainen sininen matonkuteenpätkä.

Ai niin, se ruttunenä: se on matella. Matte taas lässytti hempeyksiä pikku-Helmi Orvokille, joka oli maten sylissä. Helmi sai niistä tarpeekseen ja teki äkkinäisen liikkeen sillä seurauksella, että Helmin pää osui maten nenään aikamoisen napakasti. Ainakin rutinasta ja kivusta päätellen. No, maten nenä on murtunut ennenkin vinoksi, nyt se meni syvyyssuunnassa ehkä hieman lytymmäksi. Ilma tuntuu virtaavan läpi, joten toimii edelleen :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti