lauantai 22. marraskuuta 2014

Helmi-Orvokin kanssa Helvetinjärven kansallispuistossa

Helmi pääsi tänään patikoimaan Helvetinjärven kansallispuistoon. Helmi on aika vähän ollut ylipäänsä kytkettynä, kun valtaosa lenkeistä on edelleen ollut vapaana metsässä juoksentelua. Mietin etukäteen Helmin jaksamista, mutta päätin sitten, että kannan koiraneidin autolle, jos väsymistä on havaittavissa.
Päämääränä oli kävellä Helvetinkolulle ja takaisin, patikoitavaa kertyi kaikkiaan reilut 11km.
 Helmi ei osoittanut väsymistä missään vaiheessa ja oli muutenkin mitä parhain patikointikumppani.
 Helvetinkolulla syötiin eväitä maisemien ihailun jälkeen.
Helmin patikointi alkoi heti reissun alkuvaiheessa sillalta puroon putoamisella. Puro oli muodostanut somia vaahtopyörteitä, joita jäätiin ihailemaan. Helmi päätti tutustua vaahtoon tarkemmin ja astui vaahdon päälle. Uimahommiksihan se meni. Hetki siinä mietittiin, että palataanko märän koiruuden kanssa autolle. Koska pakkasta ei ollut kuin aste-pari, niin päätettiin jatkaa sillä ajatuksella, että mikäli Helmi alkaa palella, niin otan Helmin takkini sisään ja käännytään heti. Ei näkynyt vilun merkkejä pienessä kipittäjässä, paitsi ehkä hitusen Helvetinkolulla kääntöpaikassa, jossa vilu iski heti ihmisiinkin, kun pysähdyttiin paikoilleen toviksi.

Hiukan haaveilin, että kotiinpaluun jälkeen olisi rauhallinen lauantai-ilta tiedossa, kun Orvokkini lepäilee päivän patikoinneista. Hui-hai, automatkalla oli jo niin hyvin palautunut, että vauhti kotona oli taas normaalin hurjaa. Ei väsyttänyt sekään, että Helmi matkusti ensimmäistä kertaa vieraassa autossa ja vieraassa häkissä. 

Mulla oli paljon kuvia reissusta, mutta jotenkin mystisesti tietokone nieli ne :-/ Nämä kuvat ovat tässäkin ihan sekalaisessa järjestyksessä, kun nappasin talteen ne mitä sain. Kiva päivä oli, mutta nyt ei vaan jaksa paneutua kuvia nieleksivän tietokoneen sielunelämään. Onneksi tärkeimmät kuvat ovat mieleen piirtyneinä.

2 kommenttia:

  1. "Kantapään" kautta täytyy Helminkin oppia vaahtopyörteet ym :)

    VastaaPoista
  2. Edelleen jaksan yllättyä näiden koirien kestävyyttä ja tarmoa! Liki kymppivuotiaskin painaapainaa, jaksaajaksaa, mutta ei ole tööt :-)

    VastaaPoista